Սկսնակների համար
ԲաղադրատոմսերՀավելյալը նոր սկսող ու մի քանի մթերք արդեն իսկ փորձած բալիկների համար առաջարկում ենք մի քանի պարզ բաղադրիչներից համեղ եւ օգտակար համադրություններով բաղադրատոմսեր նախաճաշի համար։
Բաղադրատոմսերը պարունակում են սուր ալերգեններ (գլյուտեն, ընդեղեն, գետնանուշ, ձու)։ Այդ իսկ պատճառով խորհուրդ ենք տալիս նախապես ստուգել սուր ալերգենները։
Վարսակի հատիկները մաքրել, լվանալ, եփել։ Ավելացնել քերած խնձոր, սև հաղարջ, կտավատի աղացած սերմեր, եգիպտացորենի ձեթ։ Միասին տրորել։
Ծաղկակաղամբը լվանալ, անցկացնել մանր քերիչով։ Գազարն անցկացնել մանր քերիչով։ Ավելացնել մեկ ձու, լավ խառնել, լցնել չկպչող թավայի մեջ (առանց ձեթի), դնել թույլ կրակին, փակել կափարիչը, լավ եփել։ Խորհուրդ ենք տալիս երեխային առաջարկել 1/4 մասը, քանի որ 6-9 ամսականի օրական մոտավոր չափաբաժինը ձվի 1/4-ն է (սպիտակուց ու դեղնուց միասին)։
Ցորենը մաքրել, լվանալ, եփել։ Ավելացնել կեղևահան արած ու տրորած սալոր, տրորած մոշ, աղացած քունջութ, արևածաղկի ձեթ։ Միասին տրորել։
Կորեկաձավարը մաքրել, լվանալ, եփել։ Ավելացնել քերիչով անցկացրած ծիրան, մանր կտրատած ելակ, չիայի աղացած սերմեր, ձիթապտղի ձեթ։ Միասին տրորել։
Հաճարը մաքրել, լվանալ, եփել։ Ավելացնել մանր կտրատած ու տրորած թուզ, մանր կտրատած գիլաս, աղացած քեշյու, հլածուկի ձեթ։ Միասին տրորել։
Դդմիկը լվանալ, կեղևազրկել, քերիչով անցկացնել։ Կարմիր պղպեղը քերիչով անցկացնել։ Ավելացնել մեկ ձու, լավ խառնել միասին։ Լցնել չկպչող թավայի մեջ (առանց ձեթ), կափարիչը փակել, դնել թույլ կրակին, լավ եփել։ Խորհուրդ ենք տալիս երեխային առաջարկել 1/4 մասը, քանի որ 6-9 ամսականի օրական մոտավոր չափաբաժինը ձվի 1/4-ն է (սպիտակուց ու դեղնուց միասին)։
Գարեձավարը մաքրել, լվանալ, եփել։ Ավելացնել մանր կտրատած ու տրորած մանգո, ազնվամորի, աղացած գետնանուշ ու կտավատի ձեթ։ Միասին տրորել։
Քինոան մաքրել, լվանալ, եփել։ Ավելացնել տրորած բանան, մանր կտրտած ու տրորած բալ, աղացած նուշ, ձիթապտղի ձեթ։ Միասին տրորել։
Վարսակի փաթիլները եփել (ընտրեք երկար եփվող տեսակը, 15-20 րոպե)։ Ավելացնել քերած խնձոր, կիվի, աղացած պնդուկ, արևածաղկի ձեթ։ Միասին տրորել։
Ձուն լավ խաշել։ 1/4 մասը ավոկադոյի հետ տրորել։
Եգիպտացորենը եփել։ Ավելացնել տրորած թութ ու կարմիր հաղարջ, դդմի աղացած սերմեր ու խաղողի կորիզի ձեթ։ Միասին տրորել։
Հնդկաձավարը մաքրել, լվանալ, եփել։ Անջատելուց 2 րոպե առաջ ավելացնել քերիչով անցկացրած դդում։ Անջատելուց հետո ավելացնել քերիչով անցկացրած թարմ բազուկ և ձիփապտղի ձեթ։ Միասին տրորել։