Բլանշինգը (բառացիորեն թարգմանած՝ սպիտակեցում. բանջարեղենը գցել եռացող ջրի մեջ կամ շոգեխաշել կարճ ժամանակով, այնուհետև կտրուկ սառեցնել՝ եփման պրոցեսը կանգնեցնելու համար) գրեթե բոլոր բանջարեղենների համար անհրաժեշտ պրոցեդուրա է սառեցնելուց առաջ։ Բլանշինգը դանդաղեցնում կամ կանգնեցնում է այն ֆերմենտների բազմացումը, որոնք կարող են մթերքի՝ հոտի ու համի, գույնի ու կոնսիստենցիայի կորստի պատճառ դառնալ։ Բլանշինգն օգնում է մաքրել մակերեսի վրայից կեղտոտվածությունն ու տարբեր բակտերիաները, պայծառեցնում է մթերքի գույնը և դանդաղեցնում սննդանյութերի կորստի պրոցեսը։ Բլանշինգի տևողությունը տարբերվում է ըստ բանջարեղենի տեսակների, և շատ կարևոր է այն պահպանելը։ Նախատեսվածից քիչ եռացնելը ստիմուլացնում է տարբեր օրգանիզմների զարգացումը և շատ ավելի վատ է, քան բանջարեղենը բացարձակ չմշակելը սառեցնելուց առաջ։ Երկար եռացնելը կարող է բերել մթերքի համի/հոտի, սննդանյութերի և միներալների կորստի։
Հեղինակ՝ կլինիկական հոգեբան Մարինա Բաղդասարյան
Եթե ծանոթ չեք ԲԼՎ/BLW մեթոդին, կարող եք կարդալ հետևյալ հոդվածը, որտեղ մանրամասն ներկայացված է՝ ինչ է այն իրենից ներկայացնում, հղումը՝ Ի՞նչ է ԲԼՎ-ն ։
Բաղադրատոմսը ցանկալի է կիրառել 10+ ամսականում կաթնամթերք ներմուծելուց հետո։ Կաթնամթերքի մասին կարող եք մանրամասն կարդալ այստեղ՝
Սիսեռ 1 բաժակ
Կիտրոն կես հատ
Սխտոր մանր քերիչով անցկացրած 1/4 թ/գ
Գետնանուշ բոված ու աղացած 2ճ/գ (սուր ալերգեն)
Բանան 1 հատ
Այս բաղադրատոմսը կիրառելի է 6+, երբ երեխան սովորի կտորներով կծել-ծամելով ուտել։
Կարմիր մսի տեսակները, որոնց շարքում է նաև տավարի միսը, շատ օգտակար են, քանի որ շատ հարուստ են երկաթով։
Քաղցրի մասին
Մայրիկներ ջան հուսով եմ ուշադիր կլինեք գրածներին ու երեխայի սննդակարգից կբացառեք ցանկացած տեսակի հյութերը (նույնիսկ լրիվ բնական բանջարեղենի ու մրգերի հյութերը), ինչպես նաև բլենդածը կփոխարինեք տրորածով։
Հավելյալը նոր սկսող ու մի քանի մթերք արդեն իսկ փորձած բալիկների համար առաջարկում ենք մի քանի պարզ բաղադրիչներից համեղ եւ օգտակար համադրություններով բաղադրատոմսեր։
Ի՞նչ պետք չէ անել
Հավելյալի հարցերի մեծ մասն այն մասին է, թե ինչ անեմ, որ երեխաս ուտի։